KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE
DET NORDISKA NÄTVERKET FÖR KONFERENSBOKNING konferens i norden Kontur Konferens


DET DIGITALA NÄTVERKET DÄR DU SOM BOKAR KONFERENS NÅR UT TILL 3 000+ HOTELL & KONFERENSANLÄGGNINGAR HÄR FINNER DU MER ÄN 1 000 HOTELL OCH ANLÄGGNINGAR FÖR KONFERENS I HELA SVERIGE
Ring oss på Kontur Konferens: 08-583 610 60
Maila oss: bokning@konturkonferens.se

Badhotellet Konferens och SPA

Tranås, Jönköpings län
English
ENGLISH

Konferens och spa på Badhotellet i Tranås

När Axel Andersson fick nog av att fara land och rike runt till olika hälso- och kurorter på grund av sviktande hälsa, beslöt han sig för att bygga en anläggning i hemstaden Tranås. Byggnaden stod klar år 1900 och blev snabbt välkänd och lockade till sig många besökare. Sedan dess har stora renoveringar med respekt för den hundraåriga miljön gjort Badhotellet till vad det är idag. Charmen från tidigt 1900-tal lever kvar i anläggningen som erbjuder mysig miljö till alla typer av möten.

Logi
Hotellet har 102 rum med totalt 167 bäddar. Hotellrummen är hemtrevliga och inredda i varma färger för rofylld vistelse.

Lokaler
På Badhotellet finns ett 20-tal lokaler i olika storlekar. Det finns rum och salonger för alla typer av möten. I lokalerna tillhandahålls pc-kanon (förbokas), blädderblock, trådlöst internet, whiteboard, frukt och godis.

Det största mötesrummet, Tranan, är 270 kvm stort och rymmer 250 personer i biosittning alternativt 150 i skolsittning. Lokalen är flexibel och kan göras om till tre mindre rum. Scen finns.

Den näst största möteslokalen, Lyttkens, är ljus och fin och har balkong mot parken. Lyttkens rymmer maximalt 150 personer i biosittning. Romanö är ett ljust och omtyckt mötesrum som rymmer 50 personer i skolsittning.

Pelarsalen används framför allt till middagar och festarrangemang, men kan även användas till konferenser. I Pelarsalen, som kan möbleras för 90 personer i runda bord, finns bar och scen. Hotellets kompetenta personal kan hjälpa till att sy ihop speciallösningar. Uppskattat är att kombinera konferensen med ett besök på spaavdelningen.

Mat & dryck
I Axels matsal, som har härlig utsikt mot parken och Svartån, serveras spännande måltider komponerade av köksmästaren och hans team. Restaurangen levererar vällagad mat med årstidernas råvaror, gärna ekologiska och närproducerade. Till menyn presenteras passande vinpaket med noga utvalda viner. Är ni ett mindre sällskap och önskar egen matsal erbjuds Piratens matsal som har plats för upp till 40 personer.

Spa & aktiviteter
Spa och konferens är en uppskattad kombination. Koppla av i den rofyllda spaavdelningen med bland annat uppvärmd utomhuspool, 34-gradig pool inne, bastur och gym. Möjlighet finns också att boka behandling, exempelvis massage, lerinpackning och fotkur.

Varför inte prova vår prisade Sparitual? Sparitualen bygger på anor från Badhotellets grundtankar och Kneipp-metodens läkande kraft. Vänj kroppen gradvis vid varma och kalla källor och få en glimt av hur spakurer genomfördes för 100 år sedan. Njut av tropisk värme med torrbastu, isskrubb, fotbehandling, guldmask i ångbastu, blixtbegjutning, varm pool, ljusrum med mera. Vid ankomst får ni lyxiga spaprodukter som ni använder er av i ritualen som tar cirka två timmar. Planera er spakonferens efter eget önskemål eller fråga om hjälp. Sparitualen ingår i paketet Spakonferens.

Populärt är också att hyra bastudäcket med vedeldade bad- och bastutunnor. Det ger skön avkoppling med fin utsikt mot Svartån.
Genom samarbete med flera arrangörer är möjligheterna till olika aktiviteter nästan oändliga.

Läge
Badhotellets strategiska läge mellan Jönköping och Linköping är en utmärkt samlingsplats för möten när deltagarna kommer från olika delar i landet.

Det är smidigt att ta sig hit med tåg. Från Stockholm tar direkttåg ungefär två och en halv timme, från Göteborg lite mer än tre timmar och från Malmö närmare två och en halv timme.

Badhotellet ligger i Tranås stadskärna, knappt tio minuters promenad från järnvägsstationen. Förutom hotellets fantastiska omgivningar finns i Tranås ett flertal historiska platser som är väl värda ett besök. Hotellet i sig kantas av Svartån och en härligt grönskande park som bjuder in till aktivitet och avkopplande promenader.
FÖRFRÅGAN

Detaljerat kundbetyg


Information & bokning
08-583 610 60
Kundbetyg - Konferensindex
av 5
Antal omdömen:
Detaljerad bedömning
SNABBFAKTA
Antal rum 102
Antal bäddar 167
Största lokal 250
Max restaurang 250
Handikappvänligt Ja
Miljömärkt Nej
Spa Ja
Karta & vägbeskrivning
Lokaler
Se alla lokaler
Läge
Aktiviteter
Se alla aktiviteter
Faciliteter
Se alla faciliteter
Adress
Ågatan 16, 57325 Tranås
Våra lokaler
Namn Område Bio Skol U-bord Möte Öar Fönster Bild
Aktiviteter på Badhotellet Konferens och SPA
Faciliteter på Badhotellet Konferens och SPA

Försök att specificera ort så mycket som möjligt, ex ”Kungsängen, Upplands-Bro kommun”!

Karta & vägbeskrivning

;
Om ni har besökt Badhotellet Konferens och SPA kan ni fylla i information om erat besök här
Förnamn*
Efternamn*
Kommentar
Besöksdag
Välj vilken dag som ni besökte anläggningen   



SNABBFAKTA Badhotellet Konferens och SPA
HOTELLRUM 102
MAX ANTAL BÄDDAR 167
MAX ANTAL I STÖRSTA LOKAL 250