KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE
DET NORDISKA NÄTVERKET FÖR KONFERENSBOKNING konferens i norden Kontur Konferens


DET DIGITALA NÄTVERKET DÄR DU SOM BOKAR KONFERENS NÅR UT TILL 3 000+ HOTELL & KONFERENSANLÄGGNINGAR HÄR FINNER DU MER ÄN 1 000 HOTELL OCH ANLÄGGNINGAR FÖR KONFERENS I HELA SVERIGE
Ring oss på Kontur Konferens: 08-583 610 60
Maila oss: bokning@konturkonferens.se

Hotell Blå Blom

Gustavsberg, Stockholms län
English
ENGLISH

Hotell Blå Blom – en alternativ verklighet under konferensen!
Mitt vid charmiga Gustavsbergs Hamn finner man Hotell Blå Blom, i två av porslinsfabrikens mest anrika byggnader ”Gamla Verkstaden” från 1852 och ”Gamla Slamhuset” från 1859. Mellan de två tvillingbyggnaderna finner du en innergård och byggnaderna är också länkade med en mellangång.

Här kan du också njuta av en skön bastu i deras bastu & relax eller en avkopplande biljardmatch i ett hemmatrevligt “Vardagsrum” på plan 1.

Fabriksområdet i Gustavsbergs Hamn har idag blivit en samlingsplats för konstnärer och hantverkare som finner inspiration i platsens stolta tradition. I hamnområdet finns också spännande butiker med antikt, presentartiklar, mode och outletbutiker med husgeråd och porslin.

Boende under konferensen
Det finns 38 hotellrum med totalt 66 bäddar. 32 av rummen ligger byggnaden som historiskt kallas ”Gamla Verkstaden” fördelade på 3 våningar medans 6 av rummen är helt nybyggda under 2017 och ligger i tvillingbyggnaden ”Gamla Slamhuset”.

Alla rummen är unikt inredda med en stil som skall härstamma från porslinsfabrikens olika historiska tidsepoker. Samtliga rum är utrustade med dusch & WC, TV, trådlöst wi-fi och hårtork. Vissa av rummen har utsikt mot innergården och andra över det gamla fabriksområdet som numera är en plats där människor strosar, äter, shoppar och möts. Några av rummen har också viss utsikt över Farstavikens vatten och båt- och fågellivet som numera lever där.
Rummen är självklart helt rökfria.

2017 byggdes 6 helt nya hotellrum som de valde att inreda med industrikänsla.
2018 nyrenoverades 13 rum med inspiration från sekelskiftet och 50-talet.
2019 byggdes 4 helt nya hotellrum och en lägenhet högst upp i hotellet som inretts med svensk och nordisk anda.

Att mötas på Hotell Blå Blom
Gustavsberg och den gamla fabriksmiljön har i flera hundra år varit en plats för kreativitet och skapande. På Hotell Blå Blom har de tagit fasta på detta och skapat en personlig och trivsam atmosfär för kreativa möten och konferenser. Det finns lokaler för olika typer av möten, gruppstorlek och specifika behov och önskemål. Konferenslokalerna är helt nybyggda 2017 och är modernt inredda i industristil med senaste teknik och faciliteter.

I det största mötesrummet Stig med utsikt över Farstaviken finns plats för 60 pers. Tyra & Lisa tar tillsammans 24 personer och om man drar för skjutväggen blir det istället 2 grupprum om 12 pers. I grupprummet Wilhelm kan man vara upp till 12 personer i styrelsesittning.

Att ta sig till Gustavsberg för alla konferens & mötesdeltagare är också mycket enkelt. Från Slussen går snabbussar som tar dig hit på 25 minuter som stannar några hundra meter från hotellet och kommer du med bil erbjuds en mängd gratis parkeringsplatser direkt utanför.

I alla nya konferenslokaler erbjuds Wifi, dataprojektor eller stor bildskärm samt kontorsmaterial ingår alltid i lokalhyran. Stilla- eller bubbelvatten, frukt, frön & nötter och lite gott godis är något som också alltid ingår. I kaffepauserna bjuds ni på hembakat och en god kopp kaffe, naturligtvis i porslin från fabriken här.

Köket bjuder till bords
I matsal serveras måltider till förbokade evenemang såsom konferenser, möten, fester, bröllop, minnesstunder mm. Blå Bloms matlagning beskrivs gärna som innovativ, baserad på klassisk grund och tillagad med kärlek och passion. Köksmästaren tillsammans med kollegor tillagar allt från vällagade och varierade konferensmåltider till eleganta gourmetmiddagar främst på både egna och lokala råvaror. Hotell Blå Blom har ett gemensamt kök med systeranläggningen Skeviks Gård som ligger 10 minuters bilfärd bort. På Skevik bedriver dem ett eget lantbruk som förser köket med en mängd bra och, som de kallar det, ”härproducerade” råvaror. I det stora grönsakslandet om ca 700 kvm så odlas egna grönsaker, rotfrukter, örter, bär och frukter.

Unika konferensaktiviteter på Blå Blom
Förutom traditionella konferensaktiviteter har Hotell Blå Blom ett par egna äss upp i rockärmen. Porslinsfabriken ger möjlighet till en unik upplevelse där mötesdeltagarna kan skapa sitt eget porslin! Det blir en oförglömlig aktivitet som även ger ett fysiskt minne att ta med hem. Tack vare närheten till havet kan företaget även välja och vraka mellan vattenaktiviteter som tar gruppen ovan eller under ytan beroende på lust och väderlek. Fråga gärna efter fler alternativ vid förfrågan!

Bil eller båt?
20 minuter från centrala Stockholm känns väl mödan värt för att ta sig till Hotell Blå Blom. Det är som att lämna en verklighet bakom sig, och äntra en annan. Från Stavsnäs går båtar mot Blå Blom, och då tar det ca 30 minuter att ta sig hit.

Fri parkering vid Hotell Blå Blom
Konferensgäster kan parkera utan kostnad vid anläggningen.
FÖRFRÅGAN

Detaljerat kundbetyg


Information & bokning
08-583 610 60
Kundbetyg - Konferensindex
av 5
Antal omdömen:
Detaljerad bedömning
SNABBFAKTA
Antal rum 38
Antal bäddar 66
Största lokal 60
Max restaurang 60
Handikappvänligt Ja
Miljömärkt Nej
Spa Nej
Karta & vägbeskrivning
Lokaler
Se alla lokaler
Läge
Aktiviteter
Se alla aktiviteter
Faciliteter
Se alla faciliteter
Adress
Odelbergsväg 5 a, 13440 Gustavsberg
Våra lokaler
Namn Område Bio Skol U-bord Möte Öar Fönster Bild
Aktiviteter på Hotell Blå Blom
Faciliteter på Hotell Blå Blom

Försök att specificera ort så mycket som möjligt, ex ”Kungsängen, Upplands-Bro kommun”!

Karta & vägbeskrivning

;
Om ni har besökt Hotell Blå Blom kan ni fylla i information om erat besök här
Förnamn*
Efternamn*
Kommentar
Besöksdag
Välj vilken dag som ni besökte anläggningen   SNABBFAKTA Hotell Blå Blom
HOTELLRUM 38
MAX ANTAL BÄDDAR 66
MAX ANTAL I STÖRSTA LOKAL 60