KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE
DET NORDISKA NÄTVERKET FÖR KONFERENSBOKNING konferens i norden Kontur Konferens


DET DIGITALA NÄTVERKET DÄR DU SOM BOKAR KONFERENS NÅR UT TILL 3 000+ HOTELL & KONFERENSANLÄGGNINGAR HÄR FINNER DU MER ÄN 1 000 HOTELL OCH ANLÄGGNINGAR FÖR KONFERENS I HELA SVERIGE
Ring oss på Kontur Konferens: 08-583 610 60
Maila oss: bokning@konturkonferens.se

Vadstena Klosterhotell

Vadstena, Östergötlands län
English
ENGLISH

Vadstena Klosterhotell – en fusion av nu och då

Kloster för tankarna till disciplin och total hängivelse, där Heliga Birgitta är ett välkänt namn som gärna dyker upp som association till det asketiska levnadssättet. I lokaler som är bland de äldsta i Sverige, däribland just Heliga Birgittas kloster och furstepalatset från 1200- och 1300-talet hittar företag en konferensanläggning som kombinerar klostereran med moderna konferenser för allra bästa resultat. Vadstena Klosterhotell i natursköna Östergötland har eleganta utrymmen för dagens moderna möten.

Sov ut på klostrets vackra rum
Vadstena Klosterhotells 92 hotellrum ligger i den vita huvudbyggnaden som en gång utgjorde Birgittaklostret, Klostergården, samt flyglar i Slottsparken. Inredningen i alla rum har hämtat inspiration från den rika och långa historia som omsvävar anläggningen, och inget rum är det andra likt. 200 bäddar finns på hotellet.

Möte i rustik elegans!
På Vadstena Klosterhotell finns det gott om stämningsfulla utrymmen för alla slags företagsgrupper. 12 konferenslokaler och 8 grupprum i härligt elegant gammaldagsstil väntar på att fylla mötet med atmosfär och funktionalitet.

Allra störst är Västra Vallen, en yta på hela 600 kvadratmeter som med fördel dukas upp för festmiddagar eller större arrangemang. Titta även på Kungasalen, en lokal som står bevarad från sitt originalskick från 1253. Valv och rustika tegelväggar sätter stämningen i stearinljusets sken. Även Kapitelsalen med plats för 70 deltagare i biosittning är väl värt ett besök med sitt välvda tak och spröjsade fönster.

Munkarnas kloster har blivit restaurang
Det förstklassiga köket på Vadstena Klosterhotell blir säkert en uppskattad del av konferensen. Munkklostret, som restaurangen heter, ligger i Birgittaklostrets lokaler från 1300-talet och har stora delar bevarade precis så som munkarna uppförde det. Egenodlade örter, säsongsenliga råvaror från lokala producenter, och stor passion för matlagning garanterar mötesgästerna en storartad upplevelse.

Hotellets SPA
Det händer något när du kliver in till Vadstenas nya klosterspa. Här omfamnas du av en skön miljö med sprakande brasor och levande ljus samtidigt som själen har en chans till återhämtning. Ta ett dopp i saltvattenpoolen där du kan flyta fram medan sinnet transporteras in i viloläge. Värm sedan upp kropp och själ i heta källor som finns både utomhus och inomhus. Här finns också ångbastu samt härliga, stilla ytor i jordnära färger där du kan avnjuta svalkande juicer och färsk frukt. Upplev skönhet inifrån och ut, med balans mellan kropp och själ, under en av många ursköna behandlingar.

Aktiviteter på Vadstena Klosterhotell
Missa inte Klosterkällarens bar, en härligt avslappnad lounge i rustik stil där kollegorna kan ta en drink och bara umgås. Vill man istället ta vara på omgivningarna har Vadstena stad en hel rad aktiviteter att erbjuda året om! Nattvandra på Vadstena slott, besök klostermuséet, ta en tur i den vackra staden, eller upptäck Sveriges medeltida historia där den utspelade sig! Prova på Mysterievandring eller medeltida temamiddag, lagkamp eller aktiviteter på Vätterns vatten.

Vid Vätterns vatten
Vadstena ligger vackert beläget vid Vättern och är ett bra val när deltagarna kommer från olika håll i landet! Det finns kollektivtrafik och tack vare anläggningens centrala läge vid Slottsparken har man hela Vadstena tillgängligt utanför dörren!
Klosterhotellet är Svanenmärkt

Vadstena Klosterhotell är måna om naturen och arbetar därför efter Svanens miljöregler.
FÖRFRÅGAN

Detaljerat kundbetyg


Information & bokning
08-583 610 60
Kundbetyg - Konferensindex
av 5
Antal omdömen:
Detaljerad bedömning
SNABBFAKTA
Antal rum 98
Antal bäddar 200
Största lokal 500
Max restaurang 500
Handikappvänligt Ja
Miljömärkt Ja
Spa Ja
Karta & vägbeskrivning
Lokaler
Se alla lokaler
Läge
Aktiviteter
Se alla aktiviteter
Faciliteter
Se alla faciliteter
Adress
Klosterområdet, Lasarettsgatan 5, 59232 Vadstena
Våra lokaler
Namn Område Bio Skol U-bord Möte Öar Fönster Bild
Aktiviteter på Vadstena Klosterhotell
Faciliteter på Vadstena Klosterhotell

Försök att specificera ort så mycket som möjligt, ex ”Kungsängen, Upplands-Bro kommun”!

Karta & vägbeskrivning

;
Om ni har besökt Vadstena Klosterhotell kan ni fylla i information om erat besök här
Förnamn*
Efternamn*
Kommentar
Besöksdag
Välj vilken dag som ni besökte anläggningen   SNABBFAKTA Vadstena Klosterhotell
HOTELLRUM 98
MAX ANTAL BÄDDAR 200
MAX ANTAL I STÖRSTA LOKAL 500