KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE
DET NORDISKA NÄTVERKET FÖR KONFERENSBOKNING konferens i norden Kontur Konferens


DET DIGITALA NÄTVERKET DÄR DU SOM BOKAR KONFERENS NÅR UT TILL 3 000+ HOTELL & KONFERENSANLÄGGNINGAR HÄR FINNER DU MER ÄN 1 000 HOTELL OCH ANLÄGGNINGAR FÖR KONFERENS I HELA SVERIGE
Ring oss på Kontur Konferens: 08-583 610 60
Maila oss: bokning@konturkonferens.se

Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest

Järfälla, Stockholms län
English
ENGLISH

Konferens på Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest i Järfälla i norra Stockholm

Konferensanläggningen Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest ligger i Järfälla i Stockholms län. Här kombineras god mat med inspirerande möten.

Runt charmiga Barkarby Torg med anor från 1600-talet samlas byggnaderna Stallet, Wärdshuset Lasse Maja och Tingshuset till en konferensanläggning med en unik historisk miljö. Flera parker finns runt byggnaderna och kommunikationerna är goda. Det tar cirka 15 minuter med pendeltåget till Stockholm City och pendeltågsstationen ligger endast 250 meter från anläggningen. För den bilburne finns stor parkering.

För konferenser med övernattning erbjuds logi på nyrenoverade Welcome Hotel som ligger precis runt knuten. Här kan ni vila ut i sköna sängar och njuta av god mat i bistron.

Welcome Hotel och Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest bildar tillsammans Welcomegruppen som erbjuder en miljövänlig helhetslösning för både små och stora konferenser och andra evenemang.

Logi
Logi erbjuds på nyrenoverade Welcome Hotel som har 146 rum med totalt 300 bäddar. Dessutom finns villor för långtidsboende.

Hotellet erbjuder olika rumskategorier att välja på. Alla hotellrum har fritt wifi och är utrustade bland annat med treglasfönster och mörkläggningsgardiner. Chromecast finns på alla rum.

Compact room är de minsta rummen. De är 12 kvm stora och har en 140 cm bred säng.

Comfort Twin Room är 16 kvm och har två stycken 90 centimeters breda sängar. Båda rumskategorierna har en 32 tums LCD-TV.

Super King Room är 16 kvm. Rummet är utrustat med en 180 cm bred säng, 49 tums LED-TV och designfåtölj från danska HAY.

Det största rummet, Executive King Room, är 32 kvm och har sängplatser för upp till fyra personer. Det finns ett separat sovrum med en 180 cm bred säng och ett vardagsrum med bäddsoffa och sittgrupp. Både sovrummet och vardagsrummet har varsin TV. Badrummet är utrustat med badkar och regndusch.

Lokaler
Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest har många konferenslokaler i olika storlekar. I Stallet, som är 185 kvm stor, ryms upp till 180 personer i biosittning alternativt 120 i skolsittning. Lokalen är ljus och fräsch, har stora fönster och parkettgolv. Stallet passar utmärkt även för middagar och fester och kan då möbleras med runda bord för upp till 112 personer alternativt med långbord för 152 personer.

På övervåningen ligger Loftet som är den näst största lokalen. Den är 105 kvm stor och har plats för 110 personer i biosittning, 70 i skolsittning alternativt 46 i u-bord. Det finns även möjlighet att dela av Loftet till två rum. I varje del finns då plats för 40 personer i biosittning, 25 i skolsittning alternativt 24 i u-bord.
Loftet och Stallet har stora fönster som ger härligt ljusinsläpp och i anslutning till konferenssalarna finns sköna lounger för avkoppling och samkväm i pauserna.

Önskas genuin herrgårdskänsla finns Tingshuset från 1718. Där finns hemtrevliga detaljer som exempelvis öppen spis och utanför finns en vacker park. Lokalerna renoverades 2015 och har anpassats för att fungera som moderna konferensrum. I Tingshusets nedervåning finns lokalen som en gång i tiden var Järfällas rättssal. I Tingssalen ryms 40 personer i biosittning, 25 i skolsittning alternativt 20 i u-bord. På övervåningen ligger Advokaten som har plats för 35 personer i biosittning, 24 i skolsittning eller 18 i u-bord.

Tingshusparken ligger alldeles utanför och lämpar sig väl till olika aktiviteter. Prova exempelvis boule, femkamp eller olika teambuilding-övningar.

I Hörnhuset finns tre moderna lokaler där den största rymmer 22 personer.

Mat & dryck
Wärdshuset Lasse Maja, som är Sveriges näst äldsta restaurang, har haft verksamhet sedan 1671, då friherrinnan Brita Cruus fick tillstånd att starta en krog. Värdshusets namn kommer från den beryktade och fascinerande stortjuven Lars Molin som dömdes 1812 vid det intilliggande Tingshuset. Han dömdes för stöld i Järfälla kyrka och straffet var 40 par spöstraff på Barkarby torg samt kyrkplikt.

På Wärdshuset Lasse Maja ska varje måltid vara en njutning och restaurangpersonalen strävar både efter att maten som serveras ska vara utomordentligt vällagad och ge en högklassig service i en hemtrevlig miljö. Den anrika restaurangen som bygger på tradition från 1671 är Svanenmärkt. Menyn är anpassad efter årstid och köksmästaren jobbar klimatsmart med ekologiska och närproducerade råvaror.

Möjligheten finns även att äta middag i Bistro Welcome, som renoverats under 2016 och har ett nytt spännande koncept.

Aktiviteter
Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest kan erbjuda många olika aktiviteter, både i egen regi och i samarbete med olika aktivitetsbolag. Mordgåta, vernissagemåleri och isskulptering finns bland många omtyckta aktiviteter. I Tingshusparken kan man utmana varandra i kubb, ha femkamp och tipspromenad. En kort berättelse om Wärdshuset Lasse Majas 350-åriga historia är intressant. Populärt är att laga mat tillsammans. Ni delas då upp i grupper och lagar er middag under ledning av köksmästare och sommelier.

I januari 2019 öppnade fräscha Welcome SPA, perfekt för att koppla av efter en lång dags konferens. Här finns en tolv meter lång utomhuspool som är uppvärmd till 35 grader året om. Det finns också jacuzzi, ångbastu, torrbastu och relaxutrymme. För den modige finns även ett kallbad. Genom hotellets samarbete med Sparadiset finns möjlighet att boka behandlingar och det finns både singel- och duorum.

Nära anläggningen finns två motionsslingor i naturskön miljö och gäster som övernattar på Welcome Hotel har dessutom tillgång till gym.

Läge
Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest ligger i historisk miljö cirka 15 minuter från centrala Stockholm. Barkarby pendeltågsstation ligger 250 meter från anläggningen och tåget tar er snabbt och smidigt till Stockholm Central eller Stockholm Södra. Bromma och Arlanda flygplatser ligger endast 15 respektive 25 minuter bort.

Kostnadsfri parkering finns i direkt anslutning till konferenslokalerna.

Sammanfattningsvis är Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest ett utmärkt alternativ för den som söker en prisvärd och idyllisk konferensanläggning med närhet till allt som Stockholm har att erbjuda.

Närhet till handelsplats
Förutom närhet till kommunikationer ligger Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest också nära Barkarby handelsplats och Barkarby Quality Outlet.
FÖRFRÅGAN

Detaljerat kundbetyg


Information & bokning
08-583 610 60
Kundbetyg - Konferensindex
av 5
Antal omdömen:
Detaljerad bedömning
SNABBFAKTA
Antal rum 146
Antal bäddar 300
Största lokal 180
Max restaurang 160
Handikappvänligt Ja
Miljömärkt Ja
Spa Ja
Karta & vägbeskrivning
Lokaler
Se alla lokaler
Läge
Aktiviteter
Se alla aktiviteter
Faciliteter
Se alla faciliteter
Adress
Barkarby Torg 2-5, 17579 Järfälla
Våra lokaler
Namn Område Bio Skol U-bord Möte Öar Fönster Bild
Aktiviteter på Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest
Faciliteter på Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest

Försök att specificera ort så mycket som möjligt, ex ”Kungsängen, Upplands-Bro kommun”!

Karta & vägbeskrivning

;
Om ni har besökt Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest kan ni fylla i information om erat besök här
Förnamn*
Efternamn*
Kommentar
Besöksdag
Välj vilken dag som ni besökte anläggningen   SNABBFAKTA Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest
HOTELLRUM 146
MAX ANTAL BÄDDAR 300
MAX ANTAL I STÖRSTA LOKAL 180