KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE
DET NORDISKA NÄTVERKET FÖR KONFERENSBOKNING konferens i norden Kontur Konferens


KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE - MER ÄN 1000 HOTELL OCH MÖTESANLÄGGNINGAR I SVERIGE OCH ANGRÄNSANDE LÄNDER HÄR FINNER DU MER ÄN 1 000 HOTELL OCH ANLÄGGNINGAR FÖR KONFERENS I HELA SVERIGE
Ring oss på Kontur Konferens: 08-583 610 60
Maila oss: bokning@konturkonferens.se

Stöten Sälen

Sälen, Dalarnas län
English
ENGLISH

SÄLENS LÄNGSTA & BÄSTA SKIDÅKNING
Den bästa och mest varierade skidåkningen finns på Stöten i Sälen. Sälenfjällens nordligaste skidanläggning erbjuder den längsta nedfart om 3060 meter och den högsta fallhöjd på 370 meter, Stöten är ett alternativ för alltifrån nybörjare till proffs. Här erbjuds varierande skidåkning med en storslagen utsikt över den svenska och norska fjällvärlden.

Totalt 49 nedfarter fördelas på Sälens bästa skidåkning, där Stötens gäster kan njuta av långa, svepande backar men även av brantare nedfarter för mer avancerad skidåkning.
Två år i rad har Stötens svarta nedfart Älvan utsetts till Sveriges Bästa Pist av skidmediet Freeride’s
läsare.

Med Skipass ges tillgång till de öppna tävlingsbanorna i anläggningen. Utmana gruppen i Side by Side (parallellslalom), tävla i Self Timer (storslalom) eller se vem som tar sig ner snabbast för backen i Speed Freak.

Stöten i Sälen har mottagit utmärkelserna Årets Skidanläggning 2019, Sveriges Bästa Skidort, Sveriges Bästa Skidort För Barnfamiljer samt Sveriges Bästa Pist 2020/2021 & 2021/2022.
2021/2022 mottogs även utmärkelsen Sveriges Bästa Park.

MER ÄN SÄLENS BÄSTA SKIDÅKNING
Den som inte vill åka utför behöver inte misströsta. I Stöten erbjuds mängder av roliga aktiviteter för alla såsom gym, bowling, simning, bubbelbad, bastu, skotersafari, snöskovandring, hundspann, goda matupplevelser och givetvis afterski.
Självklart finns också ett stort urval av teamaktiviteter som skräddarsys utefter behov och önskemål.

Om det istället är längdskidåkning som lockar så finns hela 45 km längdspår för både klassisk åkning och skate. I dalen finns fem olika spår i varierande terräng och uppe på fjället finns två spår med en fantastisk utsikt över flera svenska och norska fjäll.

ALLTID SKI-IN/SKI-OUT LÄGE
I Stöten finns boende som passar alla tillfällen men med den gemensamma nämnaren; att bilen får stå parkerad och pjäxorna tas på redan i hallen. Totalt 8 500 bäddar fördelade på lyxiga timmerstugor, fina större- och mindre lägenheter eller enklare stugor samt schyssta hotellrum. Samtliga med Ski-in/Ski-out läge.

I december 2023 inviger Stöten i Sälen nya Soltorget Ski Lodge, ett nytt premiumboende i förstklassigt läge med totalt 344 nya bäddar.

MÖTESRUM & LOKALER
Beläget med närhet till naturen, restauranger, liftar och backar finns det inom anläggningen totalt åtta konferenslokaler där den största rymmer upp till 300 personer. Stora fina ytor med bekväma sittgrupper perfekta för grupparbeten finns både på hotellet samt i konferenscentret Vattufjäll. Hos Stöten finns öppet WiFi utan krångliga inloggningar.

MAT & DRYCK I HÄRLIG ATMOSFÄR
Vad vore en skidanläggning utan mysiga restauranger? I Stöten finns ett varierande utbud av både fastfood och slowfood med allt ifrån pizza, hamburgare, traditionell Fondue, smaken av vilt eller en perfekt tillagad entrecôte. Eller varför inte skräddarsy ett upplägg till konferensmiddagen?

TRANSPORT
Det finns flera olika alternativ avseende transport till och från Stöten:

Bil, kostnadsfri parkering inom hela anläggningen.
Tåg, till Mora för att sedan byta till buss.
Buss, går hela vägen från de flesta större orter i Sverige.
Flyg, till Scandinavian Mountains Airport, endast 15 min från Stöten, med direktlinjer från Stockholm, Göteborg, Malmö, Ängelholm, Köpenhamn, Groningen, Luxembourg och London.
FÖRFRÅGAN

Detaljerat kundbetyg


Information & bokning
08-583 610 60
Kundbetyg - Konferensindex
av 5
Antal omdömen:
Detaljerad bedömning
SNABBFAKTA
Antal rum 1500
Antal bäddar 8500
Största lokal 300
Max restaurang 300
Handikappvänligt Nej
Miljömärkt Nej
Spa Nej
Karta & vägbeskrivning
Lokaler
Se alla lokaler
Läge
Aktiviteter
Se alla aktiviteter
Faciliteter
Se alla faciliteter
Adress
Granfjällsstöten, 78067 Sälen
Våra lokaler
Namn Område Bio Skol U-bord Möte Öar Fönster Bild
Aktiviteter på Stöten Sälen
Faciliteter på Stöten Sälen

Försök att specificera ort så mycket som möjligt, ex ”Kungsängen, Upplands-Bro kommun”!

Karta & vägbeskrivning

;
Om ni har besökt Stöten Sälen kan ni fylla i information om erat besök här
Förnamn*
Efternamn*
Kommentar
Besöksdag
Välj vilken dag som ni besökte anläggningen   SNABBFAKTA Stöten Sälen
HOTELLRUM 1500
MAX ANTAL BÄDDAR 8500
MAX ANTAL I STÖRSTA LOKAL 300