KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE
DET NORDISKA NÄTVERKET FÖR KONFERENSBOKNING konferens i norden Kontur Konferens


DET DIGITALA NÄTVERKET DÄR DU SOM BOKAR KONFERENS NÅR UT TILL 3 000+ HOTELL & KONFERENSANLÄGGNINGAR HÄR FINNER DU MER ÄN 1 000 HOTELL OCH ANLÄGGNINGAR FÖR KONFERENS I HELA SVERIGE
Ring oss på Kontur Konferens: 08-583 610 60
Maila oss: bokning@konturkonferens.se

Clarion Hotel Arlanda Airport Terminal

Stockholm-arlanda, Stockholms län
English
ENGLISH

Clarion Hotel Arlanda Airport Terminal
Skandinaviens närmaste mötesplats, där hela världen möts i en internationell miljö av konst, musik och design. I hjärtat av Arlanda flygplats ligger detta förstklassiga hotell för möten, konferenser, event, kongresser och upplevelser. Här finns 430 designade hotellrum, 44 möteslokaler i varierande storlekar, där den största rymmer upp till 900 personer och två restauranger med den mest spektakulära på tolfte våningen, Kitchen & Table by Marcus Samuelsson.

Jan-Ove Fogelberg och Anders Erikols är arkitekterna bakom hotellet som öppnade 2012. Interiör och inredningen står Anders Björkén på Björkén Architechts för. Välkommen till Arlandas spännande mötesplats, bara några minuter från gaten!

Logi
Alla hotellrum är tidlöst formgivna av inredningsarkitekten Anders Björkén med noga utvald färgsättning. Det finns 430 hotellrum med totalt 830 bäddar. Samtliga rum är ljudisolerade och utrustade med Hilding Anders sängar, LED-TV, kostnadsfritt trådlöst internet, skrivbord, strykjärn, strykbräda och ett designat badrum. Hotellrummen finns i kategorierna standard och superior samt fem deluxe som också kan användas till mindre möten och 13 stora sviter varav sex stycken kan användas som mötesrum. Det finns 17 handikappanpassade rum.

Hotellet har speciella hundrum så hundar och även andra djur är välkomna.

Lokaler
Mitt på Arlanda flygplats, med 44 ljusa och fräscha konferenslokaler, utrustade med den senaste tekniken, erbjuds möten, konferenser, event och kongresser för 2–900 personer.

Högst upp i hotellet, på våning 13, ligger Top Floor med 18 snyggt designade mötesrum – lite lyxigare och lite mer avskilda. Några av rummen har fast styrelsesittning medan en del av rummen är möblerbara för upp till 40 personer. Här finns även en egen konferensreception för extra service och bekvämlighet. Alla mötesrum har slående utsikt mot landningsbanorna. Önskas extra lyxigt rum finns Paris och London som har styrelsebord för 14 personer och utrustade bland annat med designfåtöljer, egen Nespressomaskin och möjlighet att välja ljussättning i taket. Dessa rum är designade av Petter Stordalen. I loungen serveras energiboostar, bakverk och andra goda rätter. Loungen passar utmärkt även för kundträffar och kvällsmingel.

Våning två är den stora och flexibla konferensvåningen med egen ingång och en konferensreception som kan hjälpa till med det mesta. Konferenslokalerna, som är döpta efter hela världens flygplatser, har den senaste tekniken och har grupprum i nära anslutning. Här ligger även mingelytan Airstrip för fika, mat, event och utställningar.

Världens största flygplats heter Hartsfield Jackson Atlanta och det är också namnet på hotellets största lokal. Hartsfield Jackson Atlanta är flexibel och är delbar i tre sektioner, där alla tre delar har scen och är utrustade med senaste tekniken i ljud, ljus och bild. Lokalen rymmer upp till 900 personer, är 800 kvm stor och har 6,5 meter i takhöjd, heltäckningsmatta och delvis ljudisolerade väggar. Tekniker finns på plats vid behov. Hartsfield Jackson Atlanta kan möbleras för 900 i biosittning, 460 i skolsittning alternativt 520 personer i runda bord. En möjligheternas lokal helt enkelt. På dagen passar den till stora konferenser, event, kongresser, utställningar eller lanseringar för att sedan till kvällen förvandlas till en härlig middags- och festlokal. En dröm för kreativiteten. Se filmen med bankettsalens oändliga möjligheter: http://bit.ly/1LwBRLD.
Chicago O'Hare och Beijing Capital rymmer 160 personer i biosittning alternativt 108 personer i skolsittning. Mötesrummen som är flexibla och delbara är fullt utrustade med bland annat projektor och wifi. Möjlighet finns att möblera om till middag för upp till 80 personer vid runda bord.

På våning två finns ytterligare ett flertal lokaler, däribland Los Angeles för upp till 84 personer och Tokyo som rymmer 92 personer i biosittning. Lokalerna är utrustade med projektor, whiteboard och wifi. Dessutom finns sex grupprum i varierande storlekar där den största rymmer 26 personer.

Möjlighet finns att nyttja receptionen och den sociala ytan Airstrip på våningen två för mingel och fika.

Mat & dryck
Restaurang Runway ligger på våning två och erbjuder KRAV-certifierad frukost. Här serveras också lunch och middag till konferensgäster. Middagen kan även ätas på Kitchen & Table by Marcus Samuelsson på våning tolv. Förutom fantastisk utsikt serveras rätter med smaker från Manhattan, lagade av fina svenska råvaror. Hotellet lägger stor vikt vid kvalitet och hållbarhet. Exempelvis serveras bara fisk och skaldjur som är MSC- och ASC-märkta. Kaffet är Fairtrade-märkt och ekologiskt och all mat är palmoljefri.

Aktiviteter
Clarion Hotel Arlanda Airport Terminal är ett hotell för upplevelser – konstutställning, vinprovning, taxfree-shopping på Airside, segwaytur på Arlanda, visning av flygledartorn eller afterwork i skön loungemiljö. Genom samarbete med olika aktivitetsbolag kan aktiviteter skräddarsys efter önskemål.

Det finns ett gym med 20 maskiner från italienska Technogym för styrka och kondition. Tillgång till bastu finns. Den uppvärmda utomhuspoolen ligger i nära anslutning till gymmet. Poolen är 4x9 meter stor och håller en temperatur på 27–29 grader året om. Om vädret tillåter, finns härliga fåtöljer på poolterrassen att koppla av i. Både gym och pool kan nyttjas kostnadsfritt av hotellets gäster.

Läge
Hotellet är beläget mitt på Arlanda flygplats mellan terminal fyra och fem, som en del av Sky City. Från hotellets reception finns en inglasad bro till Sky City. Utmärkta kommunikationer finns till Stockholm, Uppsala och närområden med både tåg, taxi och buss. För den som kommer med bil finns parkeringsplatser i Sky City-garaget. Med hissen når man snabbt hotellets reception.
Flygbussen från Stockholm till Arlanda tar cirka 45 minuter och Arlanda Express från Stockholm till Sky City cirka 20 minuter. SL pendeltåg tar 38 minuter från Stockholm. Det går att åka tåg från hela Sverige till Arlanda som är Sveriges fjärde största tågstation.

Hållbarhet
Hotellet är ISO 14001- och BREEAM-certifierat. På taket har hotellet egna bikupor med cirka 80 000 bin som årligen producerar 100–200 kg honung. Det serveras endast MSC- och ASC-märkt fisk, frukosten är KRAV-märkt och maten är 100% palmoljefri. Hotellet klimatreducerar sina resor genom Fly Green Fund och även hotellgästen kan reducera sina klimatavtryck på detta sätt. Som gäst kan man också stötta UNICEF och projektet Sweet Dreams. Genom att välja bort städningen på rummet, gör hotellet en donation till projektet, som hjälper barn som är utsatta för människohandel. Hotellet stöttar också Trygga Barnen och Kvinnojouren.

Säkerhet
Hotellet är certifierat genom Safehotels Alliance, defibrillator finns och man har personal som är utbildad i hjärt- och lungräddning.
FÖRFRÅGAN

Detaljerat kundbetyg


Information & bokning
08-583 610 60
Kundbetyg - Konferensindex
av 5
Antal omdömen:
Detaljerad bedömning
SNABBFAKTA
Antal rum 414
Antal bäddar 664
Största lokal 900
Max restaurang 450
Handikappvänligt Ja
Miljömärkt Nej
Spa Nej
Karta & vägbeskrivning
Lokaler
Se alla lokaler
Läge
Aktiviteter
Se alla aktiviteter
Faciliteter
Se alla faciliteter
Adress
Tornvägen 2, 19045 Stockholm-arlanda
Våra lokaler
Namn Område Bio Skol U-bord Möte Öar Fönster Bild
Aktiviteter på Clarion Hotel Arlanda Airport Terminal
Faciliteter på Clarion Hotel Arlanda Airport Terminal

Försök att specificera ort så mycket som möjligt, ex ”Kungsängen, Upplands-Bro kommun”!

Karta & vägbeskrivning

;
Om ni har besökt Clarion Hotel Arlanda Airport Terminal kan ni fylla i information om erat besök här
Förnamn*
Efternamn*
Kommentar
Besöksdag
Välj vilken dag som ni besökte anläggningen   SNABBFAKTA Clarion Hotel Arlanda Airport Terminal
HOTELLRUM 414
MAX ANTAL BÄDDAR 664
MAX ANTAL I STÖRSTA LOKAL 900