KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE
DET NORDISKA NÄTVERKET FÖR KONFERENSBOKNING konferens i norden Kontur Konferens


DET DIGITALA NÄTVERKET DÄR DU SOM BOKAR KONFERENS NÅR UT TILL 3 000+ HOTELL & KONFERENSANLÄGGNINGAR HÄR FINNER DU MER ÄN 1 000 HOTELL OCH ANLÄGGNINGAR FÖR KONFERENS I HELA SVERIGE
Ring oss på Kontur Konferens: 08-583 610 60
Maila oss: bokning@konturkonferens.se

Dalecarlia Hotel & Spa

Tällberg, Dalarnas län
English
ENGLISH

Dalecarlia byggdes redan 1910 av Herr Leffler, en synnerligen karismatisk figur, och en av Sveriges mest framstående matematiker genom tiderna. Då är det inte svårt att räkna ut att här finner man en genomtänkt struktur ända från grunden, och sedan 1944 har denna tradition byggts in i hotellverksamhet. Upp på en höjd med Siljan och ett vidsträckt dalalandskap nedanför sig skådar Dalecarlia Hotel & Spa stolt ut över vykortsvärdiga marker. Sedan juni 2018 är Dalecarlia Hotel & Spa Premier Collection by Best Western.

Logi
De 97 rummen på Dalecarlia är i harmonisk balans av det gamla och nya. Moderna möbler och faciliteter är en självklarhet, men samtidigt talar detaljer i rummen om en tid som sträcker sig genom hela anläggningens historia och visar på en stark tradition. Vintern 2019 var renoveringen klar på alla standardrum med nya fräscha badrum. Totalt 270 bäddar ger sängplats åt hela sällskapet.

Lokaler
På anläggningen totalt kan man erbjuda 12 lokaler, med plats för upp till 200 personer i största.

Mat & dryck
I hotellets restaurang dinerar upp till 200 personer med den fantastiska utsikten över Siljan. Menyn är ett resultat av svenska traditioner i ny tappning som alterneras och blandas med utländska ingredienser. Elegans gratinerat med finess och teknik ger en välsmakande meny till alla måltider.

Spa
Njut av 1500 kvadratmeter spa med två bubbelpooler, ång- och torrbastu, 12 meter pool och relaxrum. Här finns även varma källor utomhus belägna under tak och i anslutning till ett stort soldäck. En mindre meny med mat och dryck finns även att tillgå.

Aktiviteter
Tällberg är en vacker, tidlös bygd som gärna huserar utomhusaktiviteter när det nordiska vädret tillåter. Stärk lagandan i samarbetsövningar, en naturguide tar dig med i naturreservatet på en spännande vandring upp på Digerberget eller ta promenera genom Dalarnas kulturlandskap. Ibland är det insidan som räknas, och det lever Dalecarlia upp till. Provningar av öl, champagne, choklad med mera eller ett härliga spa-besök finns alltid tillgängligt. Få symboler är väl så kopplade till området som Dalahästen – både inom landets gränser och utanför – så varför inte passa på att tillverka en helt egen att ta hem som souvenir?

Läge
I sällsamma Tällberg, mitt bland skog och mark som gjort Dalarna till en god destination både vinter och vår, med härlig svensk natur runt omkring. Väl på plats finns allt tillgängligt, kollegorna är samlade, och konferensen får fullt fokus. Tällberg har en tågstation knappt 2 km från Dalecarlia, och transport kan ordnas mot förmånlig kostnad.

Övrigt
Dalecarlia Hotel & Spa är miljömärkt med Green Key.
FÖRFRÅGAN

Detaljerat kundbetyg


Information & bokning
08-583 610 60
Kundbetyg - Konferensindex
av 5
Antal omdömen:
Detaljerad bedömning
SNABBFAKTA
Antal rum 97
Antal bäddar 250
Största lokal 200
Max restaurang 200
Handikappvänligt Ja
Miljömärkt Ja
Spa Ja
Karta & vägbeskrivning
Lokaler
Se alla lokaler
Läge
Aktiviteter
Se alla aktiviteter
Faciliteter
Se alla faciliteter
Adress
Tällgårdsgattu 21, 79370 Tällberg
Våra lokaler
Namn Område Bio Skol U-bord Möte Öar Fönster Bild
Aktiviteter på Dalecarlia Hotel & Spa
Faciliteter på Dalecarlia Hotel & Spa

Försök att specificera ort så mycket som möjligt, ex ”Kungsängen, Upplands-Bro kommun”!

Karta & vägbeskrivning

;
Om ni har besökt Dalecarlia Hotel & Spa kan ni fylla i information om erat besök här
Förnamn*
Efternamn*
Kommentar
Besöksdag
Välj vilken dag som ni besökte anläggningen   SNABBFAKTA Dalecarlia Hotel & Spa
HOTELLRUM 97
MAX ANTAL BÄDDAR 250
MAX ANTAL I STÖRSTA LOKAL 200