KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE
DET NORDISKA NÄTVERKET FÖR KONFERENSBOKNING konferens i norden Kontur Konferens


DET DIGITALA NÄTVERKET DÄR DU SOM BOKAR KONFERENS NÅR UT TILL 3 000+ HOTELL & KONFERENSANLÄGGNINGAR HÄR FINNER DU MER ÄN 1 000 HOTELL OCH ANLÄGGNINGAR FÖR KONFERENS I HELA SVERIGE
Anläggningen du sökt verkar inte finnas med på KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE men vi hjälper dig gärna att boka den. Ring oss på 08-583 610 60 eller maila till bokning@konturkonferens.se

Stäng meddelandet

Förfrågan Boka TÄLLBERG
Ring oss: 08-583 610 60

Konferens Tällberg

English
ENGLISH

Konferensanläggningar i Tällberg

FÖRFRÅGAN

Konferens Tällberg - mötesplats i genuin dalamiljö!

På en höjd med makalös utsikt över Siljan ligger dalabyn Tällberg. Här råder ett tidlöst lugn bland gärdsgårdar, välskötta grönytor och rustika timmerknutar.

Samtidigt är detta en riktig konferensmetropol. Räknat ”konferenskapacitet per capita” torde inga andra orter i Sverige överträffa Tällberg. Konferensanläggningarna i byn är genomgående välskötta och har höga servicebetyg. Alla har givetvis den karaktäristiska dalastilen.

I och med att flera av anläggningarna ligger nära varandra, kring byns ”centrum”, kan Tällberg vara passande även för riktigt stora konferensgrupper – i och med att boendet kan fördelas på flera intilliggande hotell. På så vis kan en grupp med exempelvis 350 deltagare erbjudas boende i enkelrum fördelat på de olika anläggningarna, med endast några minuters promenadväg emellan.

Här följer några av favoriterna:

• Dalecarlia, eller mer exakt Quality Spa & Resort Dalecarlia, är med sina 96 rum ett av de större hotellen i Tällberg. Hotellet som byggdes 1910, har bland annat en stor och elegant SPA-avdelning. Dalecarlia har en trevlig restaurang för upp till 300 personer. Omgivande grönytor ger möjlighet till allsköns aktiviteter.

Tällbergsgården, belägen mitt i byn intill ängen där Tällbergs klassiska midsommarstång reses, är en lite mindre anläggning med hög mysfaktor och 33 vackert inredda logirum. Tällbergsgårdens restaurang serverar allt från modern husmanskost till härliga avsmakningsmenyer i en stiltypiskt ombonad miljö.

Green Hotel – en magnifik timmerbyggnad, tidlös och elegant, som tronar med ett svårslaget vykortsläge. Interiören med dess malmkronor och kristallkronor präglas både av tradition och nytänkande. Här finns kapacitet för 100 personer i enkelrum. Hotellet erbjuder pool, jacuzzi och bastu.

Åkerblads Hotell, Gästgiveri och Spa – detta familjeägda hotell, har en lång och framgångsrik tradition av lyckade sammankomster. Här finns 73 st. unikt inredda gästrum och möteslokal för upp till 200 personer samt ett Spa med både inomhuspool och varm utomhuskälla. Superlativen från kunder är många och handlar ofta om ”maten, ”service” och ”miljön”.

När man konfererar i Tällberg ska man ta sig tid att göra något utöver själva mötet. Miljön är så speciell att en promenad genom byn är en trevlig aktivitet i sig under vistelsen. Här finns emellertid ett stort utbud av andra aktiviteter; allt från fysiskt krävande utmaningar, utflykter i den vackra Siljansbygden eller kanske ”lokalkulturella” göromål såsom dalahästmålning.

Tällberg ligger ungefär mitt i Sverige. Från exempelvis Stockholm är det ca 27 mil. Vi har goda erfarenheter från kunder som valt att åka buss. Upptakten till konferensen kan börja redan under bussresan, i form av exempelvis förberedande uppgifter till deltagarna, tävlingar mm. Bussalternativet innebär komfort och effektiv transport från och till den punkt som passar just Din grupp bäst. Ett bra alternativ är tåg – stationen ligger en knapp kilometer från själva byn.

Vill Du veta mer om Tällberg och hur en konferens skulle kunna formas där – välkommen att kontakta oss på Kontur Konferens.

Information och bokning – ring eller maila 08-583 610 60, Bokning@KonturKonferens.se

Läs mer

Kontakta oss

Telefon:08-583 610 60

Email: bokning@konturkonferens.se


Eva

Emma

Maria

Urban

Susanne

Emma


Kontur Konferens AB
Strandvägen 46
196 30 Kungsängen
08-58361060
bokning@konturkonferens.se