KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE
DET NORDISKA NÄTVERKET FÖR KONFERENSBOKNING konferens i norden Kontur Konferens


DET DIGITALA NÄTVERKET DÄR DU SOM BOKAR KONFERENS NÅR UT TILL 3 000+ HOTELL & KONFERENSANLÄGGNINGAR HÄR FINNER DU MER ÄN 1 000 HOTELL OCH ANLÄGGNINGAR FÖR KONFERENS I HELA SVERIGE
Ring oss på Kontur Konferens: 08-583 610 60
Maila oss: bokning@konturkonferens.se

Hedenlunda Slott

Flen, Södermanlands län
English
ENGLISH

Hedenlunda Slott - slottskonferens i Sörmland

Ett löv fladdrar till i allén som leder upp mot slottsbyggnaden, och skvallrar för de andra att nu är det något på gång – konferensen kan börja. Bland Sörmlands sällsamma skogsområden ligger ett magnifikt och stolt slott som stått här sedan urminnes tider. Eller, ja, sedan sent 1700-tal åtminstone, men platsen Hedenlunda var ett tillhåll för vikingarna redan på 1000-talet, vilket runstenarna som rests omkring vittnar om. Dessutom har man funnit ett handskrivet dokument från medeltiden som benämner platsen vid namn. Med eget sigill välkomnar Hedenlunda Slott konferensgäster till en kompetent anläggning med mycket rotat i tider som nu bara existerar i tanken.

Logi
Rummen på Hedenlunda Slott ligger fördelade på totalt 5 byggnader – inklusive själva slottet! Det är inte den vanligaste av förekomster, men här finns alltså 11 rum inom slottets väggar att tillgå med påtaglig 1700-talskänsla. Självfallet har interiören renoverats och standarden höjts avsevärt sedan Helena Magdalena Wrangel lät uppföra byggnaden men den gamla andan lever i högsta grad kvar i inredningen och kanske ett och annat slottsspöke… hur som helst finns 62 rum totalt på anläggningen, med 83 bäddar för den som inte har något emot att dela.

Lokaler
Här finns 7 möteslokaler i olika storlekar och det ger möjlighet för en variation av grupper och behov att finna ro på Hedenlunda Slott. För konventionella möten med extra guldkant finns personliga Gula Villan som tar upp till 75 personer: hela villan står till exklusiv disponering för gruppen, inklusive uteplats med möbler för soliga dagar. Är man lite färre finns Västra Flygeln som kan ta emot 10 personer i liknande miljö.

Om ledarna känner att det krävs något extra för att smida snillrika planer erbjuder slottet Walk and Talk ute i naturen eller bastumöte där avkoppling och rykande varmt vatten får sätta fart på inspirationen.

För att vara ett så pass litet slott finns här oanade möjligheter. Vad sägs om Orangeriet med plats för 450 personer! 612 kvadratmeter står och väntar på större sammanslutningar som är på jakt efter härliga omgivningar till konferensen eller kick-offen.

Mat & dryck
I köket på Hedenlunda Slott halstrar man och helsteker, rimmar och röker, för allt vad hjärtat orkar med, och kombinerar välsmakande och doftande rätter vars namn räcker för att känna hur det vattnas i munnen. Lekfulla desserter med spännande fusioner av smaker gör det svårt att motstå en sötsak som avrundning på en god måltid. Man låter säsongen stå vid rodret och har därför stor variation på menyinnehållet under de olika årstiderna. En lite ovanlig råvara som dyker upp på slottet är till exempel strutskött!

Aktiviteter
Det som inte går att anordna på Hedenlunda Slott i aktivitetsväg är knappast värt besväret. Man samarbetar med aktivitetsbolag för att kunna erbjuda ett brett urval, men har även en hel del på plats. Lagövningar, fotografi, lerduveskytte och olika byggen är bara några exempel.

Esset i kortärmen är närheten till Blaxsta vingård – faktiskt Sveriges första! Här producerar man uppmärksammade viner som till exempel isvin i autentiska vinodlingar utomhus. Provningar kan ordnas på slottet eller på vingården och blir garanterat en unik upplevelse.

Läge
Hedenlunda Slott ligger mitt i ingenstans i grönskande omgivningar och intill Hedenlundasjön som låter solen spegla sig i rött skimmer morgon och kväll. Samtidigt är det inte långt till stadslivet med 8 km till Flen, 30 km till Katrineholm och 42 km från Nyköping. Från Stockholm tar man sig enkelt via E4.
FÖRFRÅGAN

Detaljerat kundbetyg


Information & bokning
08-583 610 60
Kundbetyg - Konferensindex
av 5
Antal omdömen:
Detaljerad bedömning
SNABBFAKTA
Antal rum 64
Antal bäddar 88
Största lokal 450
Max restaurang 400
Handikappvänligt Ja
Miljömärkt Nej
Spa Nej
Karta & vägbeskrivning
Lokaler
Se alla lokaler
Läge
Aktiviteter
Se alla aktiviteter
Faciliteter
Se alla faciliteter
Adress
Hedenlunda Slott, 64294 Flen
Våra lokaler
Namn Område Bio Skol U-bord Möte Öar Fönster Bild
Aktiviteter på Hedenlunda Slott
Faciliteter på Hedenlunda Slott

Försök att specificera ort så mycket som möjligt, ex ”Kungsängen, Upplands-Bro kommun”!

Karta & vägbeskrivning

;
Om ni har besökt Hedenlunda Slott kan ni fylla i information om erat besök här
Förnamn*
Efternamn*
Kommentar
Besöksdag
Välj vilken dag som ni besökte anläggningen   SNABBFAKTA Hedenlunda Slott
HOTELLRUM 64
MAX ANTAL BÄDDAR 88
MAX ANTAL I STÖRSTA LOKAL 450