KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE
DET NORDISKA NÄTVERKET FÖR KONFERENSBOKNING konferens i norden Kontur Konferens


DET DIGITALA NÄTVERKET DÄR DU SOM BOKAR KONFERENS NÅR UT TILL 3 000+ HOTELL & KONFERENSANLÄGGNINGAR HÄR FINNER DU MER ÄN 1 000 HOTELL OCH ANLÄGGNINGAR FÖR KONFERENS I HELA SVERIGE
Anläggningen du sökt verkar inte finnas med på KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE men vi hjälper dig gärna att boka den. Ring oss på 08-583 610 60 eller maila till bokning@konturkonferens.se

Stäng meddelandet

Förfrågan Boka Gotland - Visby
Ring oss: 08-583 610 60

Konferens i Visby på Gotland

English
ENGLISH

Boka konferens på Gotland

FÖRFRÅGAN

För dig som planerar att konferera på Gotland presenteras här fakta och beskrivningar av konferensanläggningar på ön. Fler konferensalternativ är på ingång - välkommen att kontakta oss på Kontur Konferens för råd, förslag, information, prisuppgift och bokning!

Till Gotland – eller ”Kalkstens-Hawaii” som ön ibland skämtsamt kallas - är det snabbare och billigare att ta sig till än vad många tror. Förutom en flertal olika båtförbindelser finns även ett stort utbud vad gäller flyg, från olika platser på fastlandet. Destination Gotland trafikerar destinationerna Nynäshamn och Oskarshamn med sina färjor. Restiden från Nynäshamn till Visby är 3 timmar och 15 minuter och från Oskarshamn 2 timmar och 55 minuter. För mer information om tidtabell, priser och andra detaljer, gå till Destination Gotland.

Visby är i många avseenden en unik stad. Den medeltida Hansa-bebyggelsen är väl bevarad. En uppskattad konferensaktivitet är därför att helt enkelt göra en vandring genom staden med guide. Genom Kontur Konferens kan Du även få tips om lokala aktivitetsbolag som anordnar längre utflykter och även erbjuder ett varierat utbud av minnesrika, Gotlandsspecifika event.

De bästa restaurangerna i Visby

Konferenshotellen i Visby håller alla hög klass vad gäller mat. Men i samband med en flerdagarskonferens i denna på många sätt intressanta stad vill man kanske byta miljö och inta lunch eller middag på någon av de utmärkta restauranger som finns här.

Kontur Konferens har testat ett 20-tal restauranger i Visby, här följer en sammanfattning av de vi rankar allra högst.

Österdahls Brygga

Här skapas fantastiskt goda fiskanrättningar, såväl klassiska som ”egenutvecklade”. Efter vart och ett av våra besök här, har vi konstaterat att denna lilla restaurang spelar i den allra högsta divisionen, inte bara sett till utbudet i Visby - utan i Sverige.

Krögaren Anders Österdahl tillagar rätterna med högsta precision och med en fantastisk känsla för smak-kombinationer. Bland favoriterna kan nämnas förrätter som Toast Skagen. Denna mycket vanligt förekommande förrätt tillagas med personlig "twist" som gör att anrättningen i Österdahls tappning sticker ut. Ceviche med pilgrimsmussla är en annan favorit - lätt, syrlig och med en säker dos chili. Ytterligare en, Stekt Inlagd strömming på hårt bröd - enkel och okonstlad - en riktig fullträff. Bland huvudrätterna är det jämnt, även om vi flera gånger upprepat valet av den laxfärserade rödtungan med hummersås, liksom den kalla inkokta laxen med örtagårdssås.

Miljön och den vänliga service gästerna upplever, bidrar positivt till helhetsintrycket. Restaurangens huvuddel med plats för cirka 16 gäster ligger i direkt anslutning till det öppna köket. Anders som jobbar i stort sett själv med tillagningen har hela tiden fullt upp men tar sig ändå tid att småprata med sina gäster. Smakupplevelserna och den intima atmosfären ackompanjeras av lättsamt flödande fransk musik.

I ett angränsande rum, Kajutan, finns en bar och ytterligare ett tiotal matplatser. Vid tillåtande väder kan man inta middagen på Österdahls uteservering. Restaurangen ligger på kajen vid Visby Gästhamn.

Gamla Masters

På en av Visbys många backiga gator, nära Stora Torget, ligger Gamla Masters. Här erbjuds en varierad meny med klassiska rätter och flera internationella inslag. Gemensamt för de anrättningar vi provat är att de smakar fantastiskt gott. Den sparsmakade, Gotlandsinspirerade interiören ger en fräschör och samtidigt gemytlig miljö som säkerligen bidrar till att restaurangen även är ett populärt ställe för umgänge Visbybor emellan.

Servicen på G:a Masters är både proffsig, personlig och engagerad. Smakupplevelserna kompletteras med snygga upplägg. I sammanfattning ett mycket högt totalbetyg!

Värdshuset Lindgården

Värdshuset Lindgården torde vara den kanske mest kända restaurangen i Visby. Lindgårdens trädgårdsservering är synnerligen välbesökt på sommarsäsongen. Trädgården, med dess prunkande grönska och grova kalkstensplattor, är en oas i dess rätta bemärkelse. Nästan hela platsen täcks av ett mäktigt lövträd, dock inte en lind utan ett valnötsträd. Lövverket skapar behaglig skugga över stora delar av serveringen och är så tätt att man kan sitta kvar ute och även om det kommer en (inte alltför långvarig) regnskur.

Lindgårdens kompetenta servitörer i stiliga uniformer med guldbroderade axelklaffar bidrar till stilintrycken.

Menyn på Lindgården är varierad och inspirerande. Bland förrättsfavoriterna kan nämnas ”Västerbottens Creme Brulee” liksom ”Ankleverterrin”. Varmrätterna passar såväl fisk- som köttälskare, liksom vegetarianer. Vill man inte prova krogens goda klassiker ”Plankstek” på gotländsk oxfilé, så rekommenderas ”Grillad hängmörad Svensk biff”. Fiskalternativet ”Lenrimmad torskrygg” är också en höjdare.

Värdshuset Lindgården ligger på Strandgatan, tre minuters promenad från Donners plats.

Kitchen & Table – Clarion Hotel Wisby

Här, i hjärtat av Visby, serveras kreativa rätter med svensk, asiatisk och italiensk inspiration. Vill man ha en tapasliknande start med delade förrätter rekommenderas Butcher’s Platter, oliver och friterade vegetariska dumplingar – mycket välsmakande! Bland varmrätterna finns allt från Classic Burger till ”gröna” grillanrättningar.

Interiören är rustikt elegant. Servicen på topp.

Vid tillåtande väder är uteserveringen trevlig – en ”hylla” med perfekt läge över Donners Plats.

Jessens Saluhall

Luncha i en saluhall - av mindre format men med ett rikt innehåll. Jessens Saluhall ligger på Hästgatans övre del, ett hundratal meter nedanför Österport. I den lilla gemytliga hallen erbjuds ett fåtal rätter – ytterst välsmakande. Favorit nummer 1 är Pasta med Lammbolognaise, tätt följd av fisksoppan.
Kontakta oss

Telefon:08-583 610 60

Email: bokning@konturkonferens.se


Eva

Emma

Maria

Urban

Susanne

Emma


Kontur Konferens AB
Strandvägen 46
196 30 Kungsängen
08-58361060
bokning@konturkonferens.se