KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE
DET NORDISKA NÄTVERKET FÖR KONFERENSBOKNING konferens i norden Kontur Konferens


DET DIGITALA NÄTVERKET DÄR DU SOM BOKAR KONFERENS NÅR UT TILL 3 000+ HOTELL & KONFERENSANLÄGGNINGAR HÄR FINNER DU MER ÄN 1 000 HOTELL OCH ANLÄGGNINGAR FÖR KONFERENS I HELA SVERIGE
Anläggningen du sökt verkar inte finnas med på KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE men vi hjälper dig gärna att boka den. Ring oss på 08-583 610 60 eller maila till bokning@konturkonferens.se

Stäng meddelandet

Förfrågan Boka Stockholm
Ring oss: 08-583 610 60

Konferens Stockholm - Konferensanläggningar & konferenslokaler

English
ENGLISH

Kontur Konferens centralbokning - nå snabbt alla anläggningar - så här enkelt är det att boka!

FÖRFRÅGAN

KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE - ett enkelt och effektivt sätt att hitta anläggningar i Stockholm, jämföra priser och boka konferens – till bästa möjliga pris

Att nå ut till alla intressanta anläggningar Stockholm och samla in uppgifter om tillgänglighet, kostnader mm är ett tidsödande arbete. Prissättningen på en och samma anläggning kan dessutom variera markant från en vecka till nästa.

Mer än 1.000 svenska konferensanläggningar deltar i Kontur Konferens bokningsnätverk Konferensanläggningar.se. Bara i Stockholmsområdet ingår närmare 300 hotell, herrgårdar, slott, dagkonferensanläggningar och lokaler för kongress, fest och event. Genom att nyttja vår kostnadsfria tjänst når du snabbt ut till alla intressanta alternativ.Du ger oss förutsättningarna – vi ”scannar av”.

Du får ett överskådligt upphandlingsunderlag i form av enhetliga offerter med samlad kostnadsöversikt så att du alltid jämför ”äpplen med äpplen”.

Vår onlinetjänst ger dig unik enkelhet och effektivitet. Men vi jobbar inte bara ”digitalt” utan finns alltid tillhands på telefon och e-mail för råd, rekommendationer och tips.

Konferens i Stockholm

Konferensutbudet i Stockholm erbjuder stor variation. Är du ute i god tid med planeringen av din konferens är det endast din kreativitet som sätter gränsen för hur lyckad konferensen kan bli. Men det är inte bara utbudet av konferensanläggningar i Stockholm är stort, så är också efterfrågan.

Boka konferens i Stockholm med god framförhållning! Med alltför kort planeringshorisont kan det vara svårt att hitta en riktigt lämplig konferenslokal som har ledig kapacitet på just dina datum. Om datumen är låsta och gruppen är över 100 personer bör du aktivt söka lämplig anläggning minst fyra månader innan – helst ett halvår. Är konferensdeltagarna väsentligt fler än 100 eller söker du mer unika lägen och karaktärer på anläggningen är det bäst att börja processen nio till tolv månader innan konferensen ska äga rum.

Här på Stockholmsdelen av Konferensanläggningar.se hittar du hundratals konferensalternativ i Stockholm med omnejd: från stora konferenshotell, ändamålsenliga utbildningslokaler, kickofflokaler, festsalar, dagkonferensanläggningar och kongresscentra. Här hittar du alltså alternativ i hela länet för din konferens – från Arlanda i norr till Nynäshamn i söder.

I översikten till vänster får du en överblick över mer än 250 konferenshotell och anläggningar i länet. Listan kan sorteras om så att du exempelvis får de hotell som har flesta antal rum alternativt största möteslokaler överst. Genom att klicka på respektive bild kommer du till en fullständig presentation av anläggningen. Du finner där dels generell beskrivning av anläggningen men också alla detaljer om exempelvis

- Konferenslokaler

- Faciliteter, såsom exempelvis tillgång till Spa eller gym

- Geografiskt läge; vägbeskrivning och karta

- Konferensindex, dvs kunders omdömen efter sina konferenser

- Förslag på aktiviteter

Presentationen innehåller dessutom ett bildgalleri som i regel omfattar såväl allmänna utrymmen, logirum, konferensrum, restauranger och faciliteter.

Konferens – hotell, anläggningar och lokaler stadsdel för stadsdel i Stockholm

Nedan följer en sammanfattning av riktigt bra anläggningar belägna i Stockholms centrala delar, stads del för stadsdel.

City – Centralen, Vasagatan: inom 5 till 10 minuters promenad från Centralstationen ligger ett flertal anläggningar – dels hotell, dels dagkonferensanläggningar.

Angränsande till Centralen finns Radisson Blu Waterfront Hotel med Stockholm Waterfront Congress Center. Detta är ett mycket stort, relativt nybyggt hotell. Kongressdelens största hall har kapacitet för event med upp till 3.000 deltagare. Intill (2 minuters promenad) denna stora anläggning finns även systerhotellet Radisson Blu Royal Viking Hotel. Logibokningar kan samordnas mellan dessa båda hotell.

I samma kvarter ligger även World Trade Center med utmärkta, flexibla lokaler passande för såväl konferens som middagar och event.

Två minuters promenad norrut på Vasagatan finner man moderna och ljusa konferensrum på 7A Centralen. En uppskattad anläggning, passande för grupper uppemot 100 personer.

Intill i kvarteret ligger även hotellen Nordic C och Nordic Light. Båda dessa hotell har högsta fräschör och utmärkta möteslokaler. I Nordic C finns en av Stockholms mest kända barer – ICEBAR.

Mittemot på Vasagatan ligger Central Hotel som förutom logi erbjuder konferensrum för de lite mindre grupperna, passande för exempelvis styrelsemöten.

Två minuter upp på tvärgatan Bryggargatan ligger Freys Hotel, ett trevligt hotell med ”design touch” och konferensavdelning med rum för upp till 50 personer.

Lite längre norrut längs Vasagatan ligger Norra Bantorget och här finns ett av Stockholms allra största hotell, nämligen Clarion Hotel Sign. Hotellet har 558 logirum och konferensavdelning där den största lokalen tar upp till 700 deltagare. På hotellets tak finns bar, utomhuspool och relax med spektakulär utsikt över Stockholms centrala delar.

Mittemot, rakt ”över” Norra Bantorget stoltserar Stockholm CCC, en av stadens allra största dagkonferensanläggningar med mer än 50 mötesrum i olika storlekar. Många väljer att konferera på ”CCC” och bo på Clarion Sign – en smidig lösning.

Från Centralen söderut på Vasagatan ligger Sheraton Stockholm Hotel. Här finns eleganta konferensrum med hörnläge som ger fantastiska vyer över Riddarfjärden och Stadshuset.

Sveavägen, Sergels Torg, Norrmalmstorg, Stureplan – rekommenderade konferensalternativ

Högst upp I en av “Hötorgsskraporna” kan man konferera med magnifik utsikt över Stockholms centrala delar – på Helio Hötorget. Denna anläggning är trendigt inredd och erbjuder 10 konferenslokaler varav den största för upp till 80 personer samt restaurang med kapacitet för 100 personer.

Hotellet Miss Clara som ligger på Sveavägen ger känsla av ett modernt boutiquehotell. Utmärkta konferensrum för upp till grupper om 40 personer, träffsäker design och en mycket högt skattad restaurang gör att detta hotell på kort tid kommit att bli en favorit bland konferensdeltagare.

Hotel Kung Carl ligger på Birger Jarlsgatan, nära Stureplan. Detta klassiska hotell bjuder på elegant interiör med individuellt omsorgsfullt inredda hotellrum och en ombonad konferensavdelning.

Nalen – det anrika ”danspalatset” har varit konferensanläggning ett flertal år. Centralt läge på Regeringsgatans ”övre” del och proffsig, engagerad service karaktäriserar denna konferensanläggning.

Önskar gruppen förfoga en hel anläggning exklusivt, är Sturebadets Takvåning definitivt ett alternativ. Här erbjuds exklusiv tillgång till en våning med sällskapsutrymmen, styrelserum som alternativt kan användas som matsal samt ett vackert konferensrum med plats för ca 40 personer. Därtill får gruppen tillgång till en takterrass utomhus.

Elite Hotel Stockholm Plaza är inrymt i ett vackert sekelskifteshus på Birger Jarlsgatan, strax norr om Stureplan. Hotellet har Elite-kedjans klassiska stadshotellkänsla. Här finns 143 logirum och 3 konferensrum, det största med plats för upp till 40 deltagare.

Brunnsgatan 8, 3 minuters promenad från Stureplan, kan man konferera i en "industriell restaurangmiljö". Anläggningen är prisvärd och i kundernas omdömen nämns ofta den goda maten.

Finlandshuset, också denna anläggning med 5 minuters promenadavstånd till Stureplan, är mycket omtyckt och anses som ett prisvärd cityalternativ. Här finns plats för sällskap upp till 200 deltagare i biosittning.

Konferenscenter, -hotell och möteslokaler i de norra delarna av Stockholm City, inklusive Norrtull

I centrala Stockholms norra del har en hel stadsdel växt fram de senaste åren - Hagastaden. I Hagastaden, på gränsen till Solna öppnade hösten 2021 konferensanläggningen Life-City upp för möten och konferenser i en modern miljö. Anläggningen har ett effektivt läge, dels med anknytningen till city, dels anslutningen till E4. Parkeringshus finns under byggnaden.

Wenner-Gren Center erbjuder moderna konferenslokaler i bottenplanet samt eleganta ytor i skrapans två översta våningar, med magnifik utsikt över stora delar av Stockholm, passande för dagkonferenser, middagsmöten och styrelser.

Mittemot på Sveavägen (närmare bestämt Sveavägen 143) ligger O´Learys Stockholm Norrtull Event Center. En gedigen, välkomnande pubmiljö kombineras med mötesrum och en stor restaurang. Anläggningen erbjuder ett stort utbud av aktiviteter, perfekt för företagsgruppen som kombinerar konferens med till exempel en spännande femkamp.

Precis vid Norrtull ligger anrika Stallmästaregården. Anläggningen är belägen på sluttningen ner mot Brunnsviken. Förutom 49 trevliga hotellrum och 8 konferenslokaler finns här en mycket uppskattad restaurang.

På Vanadisvägen ligger Best Western Plus Time Hotel. Hotellet har närmare 150 logirum.

7A Odenplan är en stor mötesanläggning mitt på Odenplan. Med ett 20-tal konferensrum i olika storlekar ger denna anläggning flexibilitet. Den största lokalen har plats för 350 personer i biosittning. 7A Odenplan får ständigt höga betyg av våra kunder.

Bryggarsalen på Norrtullsgatan är en mustig lokal, perfekt för middagar med underhållning. Stilen är ”klassiskt elegant”.

Lite längre norrut finner man den nya stadsdelen Hagastaden som sammanbinder Stockholm med Solna. Här finns dels det magnifika konferenshotellet Blique by Nobis, dels Elite Hotel Carolina

Konferens på Östermalm?

7A Strandvägen är en anläggning med sann känsla av klassisk Östermalmsvåning. Många av konferensrummen har fönster mot Strandvägen och Nybroviken vatten. Genomgående hög kvalitetskänsla.

Behöver gruppen övernattning är Hotel Diplomat ett mycket bra val. Hotellet genomsyras av elegans och kvalitet. I bottenplanet ligger en trevlig restaurang och bar – T Bar.

Garnisonen på Karlavägen 100, erbjuder lokaler passande för utbildning, konferens och föreläsningar.

På Gärdet ligger den prisvärda anläggningen Biz Apartments. Förutom konferensrum finns här hotellrum och möjligheter till lägenhetsboende under lite längre perioder. Lägenheterna skapar även möjlighet till kostnadseffektivt flerbäddsboende.

Helio GT30 – Grev Turegatan 30 – är helt omskapad. Den designade interiören lämnar ingen oberörd – tvärtom här skapas bästa förutsättning för idérikedom och kreativitet.

Under 2016 öppnade Sturegatan 15, med en utvecklad, inspirerande mötesmiljö för mindre och medelstora grupper. Den uppskattade restaurangen Hantverket är en del av anläggningen.

På sidan ”Konferens Östermalm” ges en översikt av samtliga anläggningar, lokaler och konferenshotell som rekommenderas på Konferensanläggningar.se.

Möteslokaler och konferenshotell på Södermalm

Ett av Stockholms största konferenshotell är Clarion Hotel Stockholm, beläget på Ringvägen. Hotellet har ett stort utbud av konferenslokaler och faciliteter såsom spa. Här passar såväl små som riktigt stora grupper. Parkeringshus finns för bilburna deltagare samtidigt som anslutning till kollektivtrafiken är väl tillgodosedd.

Hotel Rival på Mariatorget huserar dels Biosalongen med plats i fast biosittning för 700 personer, dels mindre konferensrum i varierande storlek, det största med kapacitet för 85 deltagare. Därtill finns en trevlig restaurang med bardel.

Hilton Stockholm Slussen - Internationellt hotell i svensk tappning. Högklassig logi och moderna konferensfaciliteter, paras med mycket höga kundomdömen. Vackert läge, centralt!

Saturnus - funktionella, prisvärda konferensrum med lättåtkomligt läge på Södermalm.

För de riktigt stora konferenserna, större företagskickoffer och evenemang är

Münchenbryggeriets lokaler ett givet alternativ. Med utsökt läge på Söder Mälarstrand och hög flexibilitet kan denna anläggning ge helhetslösningar för stora arrangemang. Logi anordnas på intilliggande hotell.

Elite Hotel Marina Tower erbjuder första parkett invid Stockholms Ström. Hotellet har mycket fashionabla interiörer såväl vad gäller lounger och hotellrum som konferensavdelning samt även ett spa i den högre klassen.

Västgötagatan 5 har lokaler som passar för dagkonferenser såsom utbildningar och föreläsningar. Anläggningen ligger lättåtkomlig även för deltagare som åker kollektivtrafik.

Från Södermalm kommer man snabbt över till grannön Långholmen och här finns den något annorlunda anläggningen Långholmen Hotell & Konferens. Här är "trivselfaktorn" hög och miljön är dynamisk och livfull, trots anläggningens historia som Stockholms största fängelse.

I Hammarby Sjöstad ligger även Park Inn by Radisson Hammarby Sjöstad - ett modernt, prisvärt hotell med konferensavdelning för mindre grupper (max 45 personer).

Gå gärna till sidan ”Konferens Södermalm” för att se en sammanfattning, anläggningarnas geografiska läge på karta och mycket annan detaljinfo.Vilka kriterier är viktiga för din konferens? Valet utgår från hur stor din konferens är och vilken typ av program som är planerat. Läget kommer också högt bland kriterierna. Är det till exempel viktigt att konferensdeltagarna kan komma till mötet bekvämt med allmänna transportmedel? Läget kan också ha att göra med evenemangets inramning. I Stockholm finns ett flertal konferenslokaler belägna invid vatten, på kajer och stränder. Till många av dessa kan man arrangera så att gruppen ankommer eller avreser i båt – eller kanske förgylla arrangemanget med en båtburen middagsutflykt.

Inte minst viktigt är att hitta lokaler med en stil som matchar konferensens karaktär. Passar det mest med kreativ design, 60-talsfunkis, ultramodernt eller kanske klassisk elegans?

Det rika kulturarvet gör Stockholm till en idealisk ort när man vill kombinera mötet med konferensaktiviteter för deltagarna. Varför inte arrangera en stadsorientering där deltagarna lagvis får i uppgift att lokalisera platser, utföra uppgifter och samla svar på kluriga frågor.Prisutvecklingen i Stockholmregionen

(uppdaterad 2022-05-17)

Vi följer kontinuerligt prisutvecklingen på konferensmarknaden i Sverige. Källan till informationen är data från bokningstransaktioner som genereras via nätverket Konferensanläggningar.se, vilket inbegriper mer än 400 konferensanläggningar i Stockholmsregionen.

Efterfrågan på konferensmarknaden i Stockholmsregionen har ökat markant efter pandemin. Trots att årets två första månader var mycket svaga ligger bokningsvolymen, ackumulerat från årets början, nu på samma nivå som motsvarande period 2019.

Nedan redovisas genomsnittspriser för 10 månader under 2019, jämfört med samma månader 2022.

Förändringen vad avser helpension i enkelrum visar på en ökning av priset med 11% medan förändringen för logi & frukost i enkelrum är betydligt lägre, ca 3,5%.

Vald artikel: Helpension i enkelrum, pris per person
Vald region: Stockholm
Tidsperiod: 2019-03-01 - 2019-12-31 jämfört med 2022-03-01 - 2022-12-31
2019: 2 187 SEK
2022: 2 467 SEK

Vald artikel: Logi & frukost i enkelrum, pris per person
Vald region: Stockholm
Tidsperiod: 2019-03-01 - 2019-12-31 jämfört med 2022-03-01 - 2022-12-31
2019: 1 458 SEK
2022: 1 511 SEKPraktisk information och tips inför konferensen i Stockholm

Transporter

Boka biljett på fjärrtåg – SJ.se


Åka lokaltåg – SL.se


Åka taxi – Taxi Stockholm


Båttur i Skärgården – Strömma Kanalbolaget


Sevärdheter, kultur, utflykter och aktiviteter under konferensen i Stockholm

Vasamuseet

Skansen

Gröna Lund

Stockholms Slott

Nationalmuseum

Kaknästornet

Moderna Museet

Waldemars Udde
Klassiska favoritrestauranger i Stockholm

Regissörsvillan – Filmstaden SolnaRegissörsvillan.se

En restaurang av absolut toppklass belägen i Filmstaden, Råsunda, 10 km norr om centrala Stockholm. Regissörsvillan har toppbetyg i alla avseenden. Maten är unikt komponerad, inte minsta detalj har förbisetts. Följ köksmästarens rekommendationer vad gäller viner och andra drycker – allt bildar samklang och smaksensationer. Servicen är genomtrevlig och engagerad. Miljön till sist – i denna lilla restaurang har inredningen en tanke - blomsterarrangemangen är alltid fräscha, ljusstakarna gnistrar. Enligt vår uppfattning den bästa restaurangen i Stockholm. Prisnivå högre än medel.

Ulla WinbladhUlla Winbladh.se

En klassiker på Djurgården. Variationsrik, traditionell meny med rätter som tillagas och presenteras med omsorg. Erfaren trevlig serveringspersonal och gemytlig atmosfär. Prisklass – mellannivå.

VillaggioVillaggio.se

Italiensk pärla på Östermalm (Skeppargatan 17) i klassen ”finare kvarterskrog”. Här presenteras en bred variation av det genuina italienska köket. Grillmenyn skapar behov av återbesök! Priser i medelnivå.

Wedholms FiskWedholms Fisk.se

Avgjort Stockholms bästa fiskrestaurang – och en av de bästa i sta´n oavsett kategori. Wedholms kombinerar skickligt enkelhet med finess. De såser som serveras, exempelvis till tigerräkor i currysås, är outgrundligt välsmakande. Tidlös miljö och mycket erfaren personal. Prisklass – högre.

Bistro BernsBistro Berns.se

Denna restaurang har verkligen fångat den franska genuina bistrokulturen. Köttanrättningar – från entrecote till råbiff, musslor, sniglar och grodlår - för att nämna några. Vinlistan är givetvis också dominerad av franska vingårdar, här finns bland annat många prisvärda Bourgogner. Miljön förstärker än mer epitetet ”Fransk Bistro”. Pris i mellannivå.

Fem Små Hus – Gamla StanFem Små Hus.se

Fem Små Hus håller stilen genom decennierna. Denna labyrint av källarvalv i olika plan ger restaurangen ett fysiskt djup och en känsla av att här varit krog i många hundra år. Paradrätten är Kalvfilé Anna Lindberg med potatisgratäng. Servicepersonalen på Fem Små Hus är kompetent, har humor och visar verkligen engagemang. Priser från medel till högre nivå. Mycket hög mysfaktor.

Läs mer


KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE
DET NORDISKA NÄTVERKET FÖR KONFERENSBOKNING konferens i norden Kontur Konferens

Kontakta oss

Telefon:08-583 610 60

Email: bokning@konturkonferens.se


Eva

Emma

Maria

Urban

Susanne

Emma


Kontur Konferens AB
Strandvägen 46
196 30 Kungsängen
08-58361060
bokning@konturkonferens.se