KONFERENSANLÄGGNINGAR.SE
DET NORDISKA NÄTVERKET FÖR KONFERENSBOKNING konferens i norden Kontur Konferens


DET DIGITALA NÄTVERKET DÄR DU SOM BOKAR KONFERENS NÅR UT TILL 3 000+ HOTELL & KONFERENSANLÄGGNINGAR HÄR FINNER DU MER ÄN 1 000 HOTELL OCH ANLÄGGNINGAR FÖR KONFERENS I HELA SVERIGE
Ring oss på Kontur Konferens: 08-583 610 60
Maila oss: bokning@konturkonferens.se

Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens

Sigtuna, Stockholms län
English
ENGLISH

När Sigtunastiftelsen startade sin verksamhet för 100 år sedan var tanken att det skulle vara en plats för gränsöverskridande möten, en fristad för tankar och funderingar, ett ställe där människor skulle få utrymme att utvecklas genom dialog, möten och diskussioner. Byggnaden i sig är en magisk plats med gula valv som för tankarna mot Italiens mystiska charm. Känn atmosfären, ta in doften, låt sällsamma omgivningar välkomna mötesdeltagarna i sin famn, där man tryggt och utan stress kan samtala om framtida planer.

Logi
Vila i gammaldags charm i gästrum som fått sina namn av framstående och betydelsefulla personligheter för antingen Sverige som land eller Sigtunastiftelsen i sig som anläggning. Linné, Eklund och Fogelklou har alla sin egen personlighet och färgmönster. 62 rum totalt med 90 bäddar finns här, och garanterar skön nattsömn för alla konferensgäster.

Lokaler
Precis som logirummen har möteslokalerna fått individuella personligheter, som gör att två parallella möten aldrig ser likadana ut. Medan ett rum ser ut som ett rustikt bibliotek, står det andra i mer chic och modern design, och ett tredje i rena och ljusa färger. För den som söker extra inspiration finns Insikten, en lokal som är specialgjord för att främja kreativitet och nytänkande idéer. Det finns 12 grupprum och 11 fullblodiga konferenslokaler, där Stora Salen är den största lokalen som tar upp till 180 personer i biosittning med stora fönster för bra ljusinsläpp samt över 5 meter i takhöjd.

Lägg den sedvanliga konferensen åt sidan och plocka fram modernt tänkande med Walk and Talk, Idéverkstad och Navigator samt andra mötesformat som gör monotont arbete till en upplevelse utöver det vanliga, eller varför inte en reflektionsövning i Kryptan, Sigtunastiftelsen tysta rum.

Mat & dryck
Klassiska svenska rätter dominerar menyn på anläggningen, men får ändå samsas lite med diverse utländska influenser som kryddar till matsedeln. Två matsalar inomhus och pelargångarna i Rosengården välkomnar matgästerna med härlig utsikt över Rosengården eller Kryddträdgården. Restaurangen är KRAV-märkt och använder sig av både lokalproducerat men även produkter som odlats enligt KRAVs regler och är ibland så pass lokalproducerade som i trädgården utanför fönstret.

Aktiviteter
Smakprovning, promenader, byggen eller en bensträckare – här bestämmer man själv efter budget, tid och smak vilka aktiviteter som ska ingå i konferensen. Närheten till vattnet gör det möjligt för blöta upptåg som båttur med till exempel RIB, och med Sigtuna stad inpå husknuten tar man med fördel en vandring med guide. Här vilar mycket svensk historia som kollegorna inte hört tidigare. Självklart erbjuder även Sigtunastiftelsen en visning av anläggningen och dess rika historia från biblioteket och klipparkivet, men även historien bakom starten av verksamheten samt om alla de författare som suttit och skrivit på Sigtunastiftelsen genom åren.

Läge
Från Arlanda flygplats är det bara 15 minuter med bil/taxi och från både Stockholm och Uppsala är det lätt att ta sig till Sigtunastiftelsen med kommunala medel.

Övrigt
Sigtunastiftelsen är en Svanenmärkt anläggning som även kompenserar sin miljöpåverkan och därmed är klimatneutralt och en del av Destination Sigtunas hållbarhetsprogram. Som enda anläggning i Sverige är man även Fairtrade certifierad.
FÖRFRÅGAN

Detaljerat kundbetyg


Information & bokning
08-583 610 60
Kundbetyg - Konferensindex
av 5
Antal omdömen:
Detaljerad bedömning
SNABBFAKTA
Antal rum 62
Antal bäddar 90
Största lokal 180
Max restaurang 140
Handikappvänligt Ja
Miljömärkt Ja
Spa Nej
Karta & vägbeskrivning
Lokaler
Se alla lokaler
Läge
Aktiviteter
Se alla aktiviteter
Faciliteter
Se alla faciliteter
Adress
Manfred Björkquists allé 4, 19322 Sigtuna
Våra lokaler
Namn Område Bio Skol U-bord Möte Öar Fönster Bild
Aktiviteter på Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens
Faciliteter på Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens

Försök att specificera ort så mycket som möjligt, ex ”Kungsängen, Upplands-Bro kommun”!

Karta & vägbeskrivning

;
Om ni har besökt Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens kan ni fylla i information om erat besök här
Förnamn*
Efternamn*
Kommentar
Besöksdag
Välj vilken dag som ni besökte anläggningen   SNABBFAKTA Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens
HOTELLRUM 62
MAX ANTAL BÄDDAR 90
MAX ANTAL I STÖRSTA LOKAL 180